Aktuális

2023. június 26 és július 26 között tartottuk az éves nyári kántorképző tanfolyamunkat. Az 5 hét alatt a képzés technikai okokból a megszokott Veres Pálné utcai helyszín helyett két helyszínen zajlott. A tanév első felében a Piarista Gimnáziumban fogadtak minket, majd a tanév második fele a PPKE-HTK-n folytatódott.

Szent II. János Pál pápa a maga tekintélyével 2000. április 10-én a Római Misekönyvnek a harmadik kiadását jóváhagyta, az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció pedig kiadta, majd a Missale Romanum egy felülvizsgált és kibővített formában újra kiadásra került 2008-ban.

A Szentatya magyarországi látogatásának csúcspontja lesz az április 30-i Kossuth téri szentmise, melyre az egyházmegyék összkórusát ezúttal is Varga László atya, az Országos Magyar Cecília Egyesület (OMCE) igazgatója szervezte. "Zeneileg képzett és imádságos lelkületű énekeseket hívtam meg, hogy a kórus a legmagasabb lelki és szakmai színvonalú...

Az idei évben kántorképző tanfolyamunk 2023. június 26. és 2023. július 26. között kerül meghirdetésre. A jelentkezési határidő 2023. június 19., hétfő.

ŐSZENTSÉGE FERENC PÁPA
MAGYARORSZÁGI APOSTOLI LÁTOGATÁSA

A Magyarországi Apostoli Nunciatúra közleménye
Ferenc pápa, elfogadva az állami és egyházi hatóságok meghívását, apostoli látogatást tesz Magyarországon ez év április 28. és 30. között, meglátogatva Budapest városát.

Mind a zsolozsma, mind pedig a templomi istentiszteleteket kiszolgáló helyiség, a sekrestye fontos a katolikus liturgia szempontjából. Jelen számunk megkísérli az immár évtizedek óta népnyelven (sőt mobiltelefon applikációk segítségével) is végezhető, zsinat utáni Liturgia Horarum (Az imaórák liturgiája), köznyelven zsolozsma bizonyos kérdéseinek...

A mai napon, szentségekkel megerősítve elhunyt Dr. Pákozdi István felsőkrisztinavárosi plébános, teológiai tanár, érseki tanácsos, pápai káplán, egykori egyetemi lelkész, a Praeconi folyóirat főszerkesztője életének 67., papságának 43. évében.