Szentszéki rendelkezések a Nagyhét ünneplésére és segédanyagok személyes és családi imádságokhoz

2021.03.28

Alább letölthető dokumentumokban közöljük az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció 153/20. sz., 2020. március 19-én kelt dekrétumának magyar fordítását, amelyet Covid-19 járvány miatt a nagyheti szertartások rendjével kapcsolatban hozott, valamint a nagypénteki liturgia XI. rendkívüli könyörgését (A4 és A5 formátumban) a járvány idejére (700/2020. sz.), amelyet a dekrétum útmutatásának megfelelően a Magyar Egyházzenei és Liturgikus Intézet készített elő. Szövegét az MKPK Állandó Tanácsa hagyta jóvá.

Hasonlóképpen itt letölthető az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció 154/20. sz., szintén hatályos dekrétuma - valamint az ahhoz kapcsolódó megjegyzés - magyar fordítását, amelyet Covid-19 járvány miatt a latin rítusú nagyheti szertartások rendjével kapcsolatban hozott.
Közöljük az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció által engedélyezett, Szentmise járvány idején című választható miseszöveget.

Végül letölthető a "Segédanyag a Nagyhét személyes és családi imádságaihoz " című liturgikus segédletet is (A4 és A5 formátumban), amelyet az MKPK Állandó Tanácsa 790/2020. számon, április 2-án hagyott jóvá. Előkészítését a Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet végezte.

Az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció útmutatása (96/21, 2021. február 17.) szerint a rendelkezések idén is alkalmazhatóak.

Forrás: katolikus.hu