Ingyenesen letölthető az Adoremus liturgikus kiadvány

2020.03.16

Alábbiakban Kuzmányi István igazgató-főszerkesztő, az Adoremus liturgikus kiadvány felelős kiadójának közleményét olvashatják.

Kedves Olvasóink! Kedves Barátaink!

Az értünk vállalt felelősséggel és körültekintéssel eljárva a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 22-től a járvány terjedésének megfékezése érdekében a nyilvános liturgiákat templomainkban szünetelteti.

Ezekben a napokban különösen szembesülnünk kell azzal, mennyire törékeny az ember és egész teremtett világunk. Minden embernek, így a keresztényeknek is kötelességük a saját és embertársaik egészségének védelme. Állami és egyházi vezetők is erre figyelmeztetnek. Legyünk tehát valóban figyelmesek egymás iránt, segítsük az arra rászoruló, veszélyeztetettebb korban, állapotban lévő embertársainkat.

A szerkesztőség is szeretne olvasóinknak, barátainknak a járvány idején segíteni, ezért a mai naptól Adoremus kiadványunkat ingyenesen elérhetővé és letölthetővé tesszük az Új Ember honlapján. Reméljük, ezzel könnyebbé válik mindenkinek, hogy egyénileg és családilag otthonában még áhítatosabb lélekkel tudjon bekapcsolódni az Egyház liturgiájába, imájába, továbbá az online miseközvetítésekbe, illetve a közszolgálati televízió vasárnap és ünnepnapokon közvetített szentmiséibe.

Amíg módunk és lehetőségünk van rá, továbbra is kiadjuk és terjesztjük nyomtatott formában az Adoremust, azaz a rendelkezés nem szünteti meg az eddigi előfizetéseket, terjesztési módokat. Köszönjük vásárlóink és előfizetőink hűségét, megértését.

Jusson minél gyakrabban eszünkbe Anselm Grün járvánnyal kapcsolatos Facebook-üzenetének egyik részlete: "Védem magamat, hogy téged védjelek!"

Sok erőt és áldást kívánunk az előttünk álló nehéz időre!

Budapest, 2020. március 17.

Kuzmányi István
igazgató-főszerkesztő,
az Adoremus liturgikus kiadvány felelős kiadója

Forrás és fotó: Magyar Kurír