Eucharisztikus Pasztorális Konferencia - 2019. nov. 26-28

2019.10.03

A NEK 2017-ben megkezdett konferenciasorozatának harmadik állomására kerül sor Esztergomban, november 26. és 28. között!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként Eucharisztikus Pasztorális Konferenciát rendeznek. Az esztergomi Szent Adalbert Központban, három napon át előadássorozat segíti az Eucharisztia pasztorális szempontú megközelítését, olyan tematikák mentén, mint például az Eucharisztia az ökumenikus törekvések fényében, az Eucharisztiához kapcsolódó rendezvények (szabadtéri szentmise), a betegek áldoztatása, a két szín alatti áldozás és a gluténmentesség kérdése, vagy a felnőttek és gyerekek szentségre való felkészítése.

Köszöntőt mond Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. Az előadók között szerepel többek között Prof. Robert Somerville a Columbia Egyetemről, Udvardy György veszprémi érsek, Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita, Varga László kaposvári megyéspüspök, Dr. Gorove László, állandó diakónus és Kelemen Imre, a Főegyházmegyei Hivatal irodaigazgatója.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A részletes program és jelentkezési űrlap az alábbi gombra kattintva érhető el: