A 2019/2020-as liturgikus év direktóriuma

2019.11.22

Már online olvasható a 2019/2020-as liturgikus év direktóriuma, amely 2020 Nagyböjtjétől letölthető lesz PDF formátumban is. 

A direktóriumhoz tartozó énekrendet IDE KATTINTVA érhetik el. 

Összeállítottunk egy módosítási és hibajegyzéket is a direktóriumhoz, amelybe a nyomdába kerülés óta utólagosan talál hibák és a Vatikán által bevezetett változások kerültek be.


Ahogyan azt már tapasztalták a Direktórium használói, a kiadvány több hibát is tartalmazott az elmúlt években. Intézetünknél az idei évben is kevés volt az emberi kapacitás a feladataink ellátására, így a hibafaktor is nagyobb eséllyel ütötte fel a fejét a munka során. A hibákkal és a hiányosságokkal való találkozás változásokat eredményezett: készülőben van egy adatbázis, amiből biztonsággal lehet majd a jövőben dolgozni az összeállításkor (a direktórium kapcsán ez 2021-et jelent, mivel a 2020-as évi már nyomtatásra került). Az adatbázist majd honlapunkon is elérhetővé, letölthetővé tesszük. 

Amíg a 2020-as évi direktórium kifut, addig többek között honlapunkon és az Intézet Facebook-oldalán közöljük azokat az eltéréseket, amelyek a papír alapú kiadványhoz képest adódtak. Kérjük, ha van olyan ismerősük, aki ezekhez az online felületekhez nem fér hozzá, felé is juttassák el az információt az esetleges változásokról! Köszönjük!