A HAKK aktuális információi


Az idei évben kántorképző tanfolyamunk 2024. június 27. és 2024. július 26. között kerül meghirdetésre. A jelentkezési határidő 2023. június 19., szerda.

2023. június 26 és július 26 között tartottuk az éves nyári kántorképző tanfolyamunkat. A tanév alatt a képzés technikai okokból a megszokott Veres Pálné utcai helyszín helyett két helyszínen zajlott. A tanév első felében a Piarista Gimnáziumban fogadtak minket, majd a tanév második fele a PPKE-HTK-n folytatódott.

Az idei évben kántorképző tanfolyamunk 2023. június 26. és 2023. július 26. között kerül meghirdetésre. A jelentkezési határidő 2023. június 19., hétfő.

Sajnos az idei évünket sem kímélte a járványhelyzet, és több szempontból új helyzetek elé állított mindenkit. Azonban tanfolyamunkat szeretnénk az idei évben is megtartani, lehetőséget biztosítva a kántori szolgálat iránt érdeklődőknek a szakmai fejlődésre. Mivel a járványhelyzet és az ezzel kapcsolatos jogszabályok, előírások folyamatosan...

Tapasztalva a környező országok járványveszélyre vonatkozó szigorításainak enyhülését, és bízva abban, hogy a kántori szolgálat iránt érdeklődőknek idén is lehetőséget tudunk biztosítani a szakmai fejlődésre, kántorképzőnk tanáraival egyetértésben Intézetünk úgy döntött, képzésünket mégis is meghirdetjük a már megszokott nyári időpontban.

Nyári kántorképző tanfolyamunk hagyományosan június közepétől július végéig szokott tartani. Az idei évben ez az időpont és a képzési rend a COVID-19 típusú koronavírus-járvány miatt megváltozik. Mindenképp szeretnénk ugyanis biztosítani a lehetőséget, hogy aki már elkezdte a tanfolyamot, az tudja folytatni, illetve be tudja fejezni, továbbá az új...

Megjelent a Magyar Katolikus Püspöki Kar 2020-as hangszerpályázata, amelynek keretében zenészek és zenekarok hangszerekhez, kottákhoz és hozzá kapcsolódó további eszközökhöz tudnak jutni.