A Harmat Artúr Központi Kántorképző (HAKK) tavaszi szakmai napot tart az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, Vácott. Szeretettel várjuk főként a HAKK tanfolyamának hallgatóit, kántorokat, de azokat is, akik érdeklődnek az egyházzene iránt.

Ferenc pápa március 6-án kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és engedélyezte 13 dekrétum közzétételét. A Szentatya VI. Pál és Romero érsek esetében is jóváhagyta a csodát, és elrendelte a szenttéavatási dekrétumok kibocsátását.

Ferenc pápa elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában pünkösdvasánap utáni hétfőn fogunk ünnepelni. Az új liturgikus emléknapról Kovács Zoltán mariológus írt elemzést.

Ferenc pápa november 8-án kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, akit meghatalmazott nyolc dekrétum közzétételére, melyekben két vértanúság, valamint hat Isten szolgája hősies erényeinek elismerése szerepel.

Szeptember 3-án tették közzé Ferenc pápa Magnum Principium kezdetű, motu proprioformában írt apostoli levelét, amellyel módosítja az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonját a liturgia nemzeti nyelvekre való fordítására vonatkozóan. Az apostoli levelet Erdő Péter bíboros, prímás fordításában adjuk közre:

Honlapunkon, a naptárak között már elérhető a 2017-2018. év liturgikus Direktóriumának online olvasható változata. Itt a papír alapon elérhető változat nyomdai munkálatai után felfedezett hibák már javításra kerültek. Ennek jegyzéke a Direktórium alatt megtalálható.

Teljes terjedelmében közöljük a Szentatya augusztus 24-én elmondott beszédét, amelyet az olasz országos liturgikus konferencia résztvevőihez intézett. Az idei liturgikus hét az "Élő liturgia egy élő Egyház számára" címet kapta.


Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet - 1068 Budapest, Városligeti fasor 42. - Kapcsolat